compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Golden Globes-ceremonie afgelast

Golden Globes-ceremonie afgelast

Uitreiking gereduceerd tot persconferentie

8-1-2008 De staking van de Writers Guild of America (WGA) heeft nu ook zijn tol geëist bij de Golden Globes. In het vooruitzicht verstoord te worden door stakende scriptschrijvers en door afzeggingen van filmsterren besloot de organisatie de ceremonie in zijn geheel af te lasten.

Delen op facebook

De staking van scriptschrijvers duurt inmiddels 11 weken en heeft nog altijd Hollywood in zijn greep. Films worden uitgesteld, televisieshows kunnen niet meer worden uitgezonden en de ceremonie rond de uitreiking van de Golden Globes is nu afgelast.

NBC Universal lijkt momenteel het primaire doelwit van de acties van de WGA. Het mediabedrijf zag zich eerder genoodzaakt om kijkcijferhits als 'The Tonight Show With Jay Leno' en 'Late Night With Conan O'Brien' van de buis te halen. NBC zou ook de Golden Globes-ceremonie uitzenden.

Het acteursgilde had zich echter solidair verklaard met de WGA, waardoor geen van de meer dan 70 genomineerde acteurs op zou komen dagen bij de ceremonie.

Verwoede pogingen van de top van NBC, de HFPA (organisator van de Golden Globes), de producer van de uitzending en een handvol publicisten om een deel van de ceremonie te redden, mochten uiteindelijk niet baten. Besloten werd om de uitreiking van de Golden Globes te laten geschieden in een live uitgezonden persconferentie op 13 januari.

Een zegsman van de WGA legt de schuld bij de AMPTP, de alliantie van film- en televisieproducenten, die 7 december niet akkoord gingen met de eisen van de WGA. 'Ik hoop dat de teloorgang van het awards-seizoen en het feit dat wij in staat zijn om deals te sluiten met andere bedrijven een teken is dat we de zaken serieus nemen en dat ze terug aan de onderhandelingstafel met ons moeten', aldus de zegsman.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.