compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gore Verbinski regisseert 'Cluedo'

Gore Verbinski regisseert 'Cluedo'

Verfilming spel in

25-2-2009 Ridley Scott verfilmt Monopoly, Michael Bay is bijna klaar met het tweede deel van Transformers en nu wordt ook Hasbro's Cluedo verfilmd. Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean) neemt de regie op zich.

Delen op facebook

Cluedo (Clue in Amerika) is een van de spellen die meer dan een miljard dollar aan verkopen heeft weten op te brengen in meer dan 50 markten. Het spel werd in de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld en uitgegeven in 1948.

De film die gebaseerd wordt op het bordspel zal een live action moordmysterie worden, dat zich over de hele wereld afspeelt. De film wordt geproduceerd door het bedrijf van Verbinski zelf, Blind Wink, dat opereert onder de vlag van Universal Pictures.

Speelgoedgigant Hasbro heeft flink wat spel- en speelgoedtitels die inmiddels verfilmd zijn of binnenkort omgezet worden naar een filmversie. Deze zomer komt G.I. Joe: The Rise of Cobra in de bioscoop. Daarna volgen ook het in Nederland minder bekende Candyland en een film gebaseerd op het Ouija-bord.

Voordat Verbinski met de spelverfilming aan de slag gaat, maakt hij Bioshock, gebaseerd op de gelijknamige video game, voor Universal.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.