compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gouden Film voor 'Erik ...'

Gouden Film voor 'Erik ...'

Meer dan 100.000 bezoekers

27-1-2005 De familiefilm 'Erik of het Klein Insectenboek' naar het beroemde boek van Godfried Bomans heeft 100.000 bezoekers getrokken en wordt bekroond met de Gouden Film.

Delen op facebook

Erik of het klein Insectenboek gaat over de jongen Erik die tijdens de voorbereiding voor zijn spreekbeurt afdwaalt naar de wereld van de insecten. Daar volgt de ene vreemde ontmoeting op de andere. De film is geregisseerd door Gidi van Liempd, die samen met Cecilië Levy ook het boek tot een scenario bewerkte. Vele bekende Nederlanders maken deel uit van de cast. Zo is Georgina Verbaan te bewonderen als Mug, speelt Johnny de Mol een Mier en treedt Jurgen Raymann op als Hommel.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend, wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De prijzen werden geïntroduceerd in 2001 en worden mede ondersteund door Fine BV.

Egmond Film and Television BV heeft Erik of het klein Insectenboek geproduceerd en UIP heeft de film uitgebracht. De film draait sinds 9 december 2004 in de bioscopen en is momenteel in zalen 81 te zien. Vanaf 26 januari wordt de film ook in België uitgebracht door Kinepolis Film Distribution.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.