compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gouden Film voor 'Liever Verliefd'

Gouden Film voor 'Liever Verliefd'

1-4-2003 De romantische komedie 'Liever Verliefd' van regisseur Pim van Hoeve heeft in drie weken tijd meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur Independent Films dinsdag bekendgemaakt. De film krijgt hierdoor de status van Gouden Film.

Delen op facebook

De uitreiking van de Gouden Film is een initiatief van de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC), het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Filmfestival. De prijs werd vorig jaar ingevoerd om de Nederlandse film te stimuleren.

Liever Verliefd gaat over een vrouw die, nadat ze een aantal blauwtjes heeft gelopen, besluit nooit meer verliefd te worden. Maar op een dag slaat het noodlot toe en ontmoet ze twee droommannen. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Miryanna van Reeden, Chris Zegers en Romijn Conen.

Eerder kregen films als De Tweeling, Pietje Bell, Volle Maan, Ja Zuster, Nee Zuster, Minoes en Costa! de onderscheiding al uitgereikt. Per 1 januari werd de lat voor de prijs hoger gelegd: vroeger werd een productie al bij 75.000 bezoekers met een Gouden Film bekroond.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.