compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Gouden Film voor 'Shouf Shouf Habibi!'

Gouden Film voor 'Shouf Shouf Habibi!'

9-2-2004 AMSTERDAM - De film 'Shouf Shouf Habibi!' heeft binnen tien dagen meer dan 100.000 bezoekers getrokken. Daarmee heeft de productie de status van Gouden Film bereikt. De prijs is zondag uitgereikt bij de Duitse première van de film op het filmfestival van Berlijn.

Delen op facebook

Shouf Shouf Habibi! gaat over de pogingen van een jonge Marokkaan om in Nederland een succesvolle carrière op te bouwen. Bij vertoningen vorige week ontstonden rellen in bioscoopzalen in Utrecht en Rotterdam. Tijdens een voorstelling gooiden tientallen jongeren met flesjes, blikjes en popcorn en zochten de confrontatie met andere bezoekers.

De politie kwam er aan te pas om de bioscoopzaal te ontruimen. Het grootste deel van het publiek bestond uit tieners van Marokkaanse afkomst.

Volgens de makers van Shouf Shouf Habibi! is er geen oorzakelijk verband tussen hun film, waarin de cultuurverschillen tussen Marokkanen en Nederlanders op de hak worden genomen, en de rellen. ''De Marokkaanse gemeenschap heeft al heel lang op een film als deze gewacht'', stelt een zegsvrouw van distributeur Independent Films.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.