Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Gouden Film voor Simon

Gouden Film voor Simon

Eddy Terstall verrast hoofdrolspeler met onderscheiding

26-11-2004 UTRECHT (ANP) - De film Simon van regisseur en scenarist Eddy Terstall is bekroond met een Gouden Film. Dat maakte het Nederlands Film Festival, dat de prijs samen met het Nederlands Fonds voor de Film toekent, woensdag bekend.

Diezelfde middag overviel Terstall (Hufters & Hofdames, Rent-A-Friend, "Bablyon") hoofdrolspeler Cees Geel met het nieuws over de onderscheiding. Geel kreeg eerder een Gouden Kalf voor zijn prestatie als beste acteur. De film won ook in de categorieën 'beste speelfilm' en 'beste regie' een Gouden Kalf. Sinds de première op 30 september hebben 100.000 mensen Simon gezien, goed voor een opbrengst van meer dan €650.000.

Simon vertelt over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt hun vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

Simon is de Nederlandse inzending voor de Oscar 'best foreign language film'.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.