compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Gouden Ui-nominaties bekendgemaakt

Gouden Ui-nominaties bekendgemaakt

Woeden der gehele wereld grote kanshebber

3-10-2006 Vorig jaar werden voor het eerst de Gouden Uien uitgereikt. Het zijn de Nederlandse versies van de Golden Raspberries, de filmprijzen voor de slechtste prestaties in het vakgebied.

Delen op facebook

Gisteren werden de nominaties voor dit jaar bekendgemaakt. Het Woeden der Gehele Wereld, de verfilming van het boek van Maarten 't Hart, werd het vaakst genoemd en kreeg zeven nominaties. De productie kreeg tweemaal een nominatie voor slechtste regie (Guido Pieters en Rob Houwer) en twee nominaties voor slechtste actrice (Esther Waij en Anna Speller).

Er is een speciale Gouden Ui in het leven geroepen voor de meest nodeloze seksscène. Het Woeden der Gehele Wereld werd in deze categorie genomineerd voor de scène waarin het personage van Esther Waij ieen jongen van achttien verkracht terwijl ze uitroept 'draai aan mijn tepels alsof je een dop van een fles schroeft'. Ook Zwartboek werd in deze categorie genomineerd voor de scène waarin Carice van Houten haar opzichtig schaamhaar blondeert.

De Gouden Ui voor de slechtste film kan naast Het Woeden der Gehele Wereld gaan naar DoodEind of Sportman van de Eeuw. De filmprijzen worden donderdag uitgereikt in Club Monza in Utrecht, een dag voordat de Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival worden uitgereikt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.