compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Grammy beste soundtrack naar Ray

Grammy beste soundtrack naar Ray

9-2-2006 LOS ANGELES - Deze week werden voor de 48ste keer de Grammy's uitgereikt voor de beste muzikale prestaties. Op filmgebied werden Grammy's uitgereikt voor beste soundtrackcompilatie, filmmuziek en lied geschreven voor een film.

Delen op facebook

De Grammy Awards worden uitgereikt op 31 gebieden, waarbij pop, rock en R&B de meest prestigieuze gebieden zijn. U2 was de grote winnaar van de Grammy Awards. De Ierse band viel vijf maal in de prijzen met prijzen voor onder meer 'album van het jaar' en 'song van het jaar'.

Voor muziek gebruikt in films is een apparte categorie gereserveerd. Voor beste soundtrackcompilatie waren de begeleidende albums van Kevin Spacey's Beyond the Sea, Napoleon Dynamite, No Direction Home: Bob Dylan, de televisieserie Six Feet Under en de biopic Ray genomineerd. Deze laatste won vorig jaar al twee Oscars en sleepte nu ook de Grammy voor beste sountrackcompilatie in de wacht. Ook de Grammy voor beste filmmuziek ging naar Ray. In deze categorie waren ook de composities uit The Aviator, The Incredibles, Million Dollar Baby en Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith genomineerd.

De Grammy voor het beste geschreven lied ging naar 'Believe' van Glenn Ballard en Alan Silvestri. Ze schreven het nummer voor de animatiefilm The Polar Express.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.