compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gregory Hines overleden

Gregory Hines overleden

10-8-2003 LOS ANGELES - De Amerikaanse danser-acteur Gregory Hines is zaterdag op 57-jarige leeftijd in Los Angeles overleden aan de gevolgen van kanker.

Delen op facebook

De charmante Hines, geboren in New York, begon zijn artiestenloopbaan al op 5-jarige leeftijd. Hij trad toen op met een tapdance-act met zijn broers, The Hines Kids. Hines groeide voor een deel op in het beroemde Apollo Theater in de zwarte wijk Harlem in New York. The Hines Kids werden al snel The Hines Brothers, de naam waaronder Gregory en broer Maurice verdere furore maakten op onder meer Broadway.

Multitalent Gregory kreeg zijn eerste filmrol in History of the World: Part I (1981) van komiek Mel Brooks. Daarna was hij onder meer te zien in The Cotton Club (1984), Eve of Destruction (1991, met Renée Soutendijk), A Rage in Harlem (1991), Renaissance Man (1985), Waiting to Exhale (1995) en The Preacher's Wife (1996). In 1994 ging Hines ook films regisseren. Ook op de televisie was hij actief, met zowel eigen shows als optredens in televisieseries zoals 'Will & Grace'. Hines - die uit twee mislukte huwelijken twee dochters overhield - kreeg verscheidene onderscheidingen zoals Emmy- en Tony-awards.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.