compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gregory Peck overleden

Gregory Peck overleden

12-6-2003 De Amerikaanse acteur Gregory Peck is op 87-jarige leeftijd in zijn huis in Los Angeles overleden. Tot zijn bekendste films behoorde 'To Kill A Mockingbird'. Voor zijn acteerprestatie in die rolprent won hij in 1962 een Oscar.

Delen op facebook

Peck is rustig ingeslapen met zijn vrouw Veronique aan zijn zijde, verklaarde Pecks woordvoerder donderdagavond. Gregory Peck gold als een van de populairste acteurs in de Amerikaanse filmgeschiedenis. Hij was in veel rolprenten de verpersoonlijking van de eerlijke gentleman.

Behalve een Oscar won Peck in zijn carrière, die ruim veertig jaar en zestig films omvatte, meerdere Golden Globes. Het Festival van Cannes eerde hem in 2000 voor zijn levenswerk. Onlangs riep het Amerikaanse Film Instituut (AFI) het personage van de advocaat Atticus Finch, de rol van Peck in To Kill a Mockingbird, uit tot de grootste held van het witte doek aller tijden. Aan de stemming deden professionals uit de filmindustrie mee, zoals acteurs, regisseurs en recensenten.

Peck werd op 5 april 1916 in La Jolla (Californië) geboren. Na een ontmoeting met de beroemde producent David O'Selznick lag voor hem de weg naar Hollywood open. Hij speelde zijn eerste filmrol als Vladimir in Days of Glory uit 1944. Hij was John Ballantine in Alfred Hitchcock's Spellbound (1945). In Roman Holiday (1953) beleefde hij als verslaggever een romantisch avontuur in Rome met de jonge prinses Audrey Hepburn. Zijn laatste optreden was als Father Mapple in de tv-remake van "Moby Dick" uit 1998.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.