compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Grindhouse toch gesplitst in de VS

Grindhouse toch gesplitst in de VS

Openingsweekend Tarantino/Rodriguez-film rampzalig

11-4-2007 Het Grindhouse-concept, waarbij twee films aan elkaar geplakt worden met verzonnen filmtrailers is niet aangeslagen bij het Amerikaanse publiek. In een poging om de schade beperkt te houden denken de producenten nu aan het opsplitsen van de film.

Delen op facebook

Voor Europa zou de film al in gesplitste vorm uitgebracht worden. In juni wordt Quentin Tarantino's Death Proof uitgebracht, Robert Rodriguez' Planet Terror zou pas een maand daarna in première gaan. Dit voornemen leidde tot protest van filmliefhebbers, die liever de productie in zijn geheel in de bioscoop willen zien.

Het openingsweekend van Grindhouse was rampzalig met een opbrengst van nog geen 12 miljoen dollar. De film kwam tot verrassing van velen binnen op een vierde plek in de box offices, onder animatiefilm Meet the Robinsons en de komedies Blades of Glory en Are We Done Yet?.

Met een productiebudget van 70 miljoen dollar en 30 miljoen dollar marketingkosten gaan de alarmbellen rinkelen bij producent Harry Weinstein. Als belangrijkste reden voor het wegblijven van het publiek wordt de speelduur van meer dan drie uur genoemd. Het splitsen van de film zou een oplossing kunnen zijn, maar dit duurt enkele weken.

In Engeland en Australië zou Grindhouse oorspronkelijk in zijn geheel worden uitgebracht. Weinstein acht het echter niet onwaarschijnlijk dat ervoor gekozen wordt om Planet Terror en Death Proof hier los van elkaar uit te brengen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.