compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Groen licht voor film Herman Brood

Groen licht voor film Herman Brood

RTL Entertainment krijgt financiering rond

6-9-2005 : AMSTERDAM - Regisseur Jean van de Velde kan aan de slag gaan met Wild Romance, de speelfilm over het leven van Herman Brood. Het wordt de eerste film die geproduceerd wordt onder de vlag van RTL.

Delen op facebook

Voor het kersverse RTL Entertainment, dat opgericht is om Nederlandse films te produceren, betekent het vertrouwen van de investeerders een flinke duw in de rug. Het bedrijf rekent erop dat Herman Brood nog steeds voor een filnke belangstelling zorgt, wat een vliegende start voor het jonge productiebedrijf zou kunnen betekenen.
Jean van de Velde is ondertussen bezig met de casting van acteurs. Bekend was al dat Daniel Boissevain (All Stars, Lek) de hoofdrol op zich zal nemen. De rol van Koos van Dijk wordt hoogstwaarschijnlijk gespeeld door Tygo Gernandt, dit is echter nog niet bevestigd.
De film laat een jonge Koos van Dijk zien, die op zoek is naar een podiumact voor zijn pas geopende café. Dan ontmoet hij de nog onbekende Herman Brood. Brood en Van Dijk, als zijn manager, vertrekken naar Amerika om hun geluk te beproeven. Centraal in de film staat uiteraard de muziek van Herman Brood.
Nu de financiering rond is, gaan de opnames naar verwachting in oktober van dit jaar van start. Medio wordt Wild Romance uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.