compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Groen licht voor vervolg School of Rock

Groen licht voor vervolg School of Rock

Script van Mike White goedgekeurd

15-7-2008 Filmstudio Paramount Pictures is de ontwikkeling van een vervolg op de komedie School of Rock gestart. Het script is net als het origineel van de hand van Mike White. De hoofdrol zal gespeeld worden door Jack Black.

Delen op facebook

De rol als de invallende leraar Dewey Finn, die zijn klas rock-'n-roll bijbrengt leverde Jack Black in 2004 een Golden Globe-nominatie op. De film zelf was een redelijk succes in de box offices met een opbrengst van ruim 130 miljoen dollar tegenover een budget van 30 miljoen dollar. Voor Paramount Pictures was dit reden genoeg om te starten met de ontwikkeling van een vervolgfilm, momenteel getiteld School of Rock 2: America Rocks.

Afgelopen maand werd het script afgerond en goedgekeurd door de filmstudio. Het team dat het vervolg zal maken is grotendeels hetzelfde als bij het origineel. Regisseur Richard Linklater heeft zijn medewerking al toegezegd. Ook producent Scott Rudin is aan het project verbonden.

De film gaat over de invallende leraar Dewey Finn, die met een groep scholieren tijdens de zomervakantie door Amerika heen reist. Onderweg brengt hij hen niet alleen de beginselen van rock-'n-roll bij, maar ook van blues, rap, country en andere genres.

De film wordt pas verwacht in 2010. Jack Black is in de bioscoop momenteel te horen in de Engelse versie van Kung Fu Panda. In september komt de actiekomedie Tropic Thunder uit, waarin Black naast Ben Stiller en Robert Downey Jr. te zien zal zijn.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.