compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Grote belangstelling filmfestival Rotterdam

Grote belangstelling filmfestival Rotterdam

20-1-2004 ROTTERDAM - De publieke belangstelling voor het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) is 'overweldigend', aldus een woordvoerder van het festival maandag. Sinds zaterdag de kaartverkoop begon, zijn 95.000 toegangskaarten verkocht. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Delen op facebook

Dit jaar kunnen filmliefhebbers voor het eerst kaarten on-line kopen. De belangstelling daarvoor is volgens de woordvoerder zo groot dat de site de aanvragen een aantal keren niet kon verwerken en daardoor onbereikbaar werd. Belangstellenden namen daarop hun toevlucht tot de kassa's in De Doelen, die het vervolgens extreem druk kregen. Telefoonlijnen raakten daardoor overbelast. Een aantal voorstellingen is al uitverkocht.

Begonnen in 1972 als Film International, is het International Film Festival Rotterdam uitgegroeid tot het grootste betaalde publieksevenement van Nederland. De oorspronkelijke uitgangspunten zijn ongewijzigd: aandacht vragen voor de onafhankelijke, eigenzinnige cinema. Het programma is in de loop der jaren uitgebreid met diverse themaprogramma's, die onder meer de link van film met beeldende kunst en multimedia verkennen.

Belangrijke onderdelen van het festival zijn de VPRO Tiger Awards-competitie voor debuten en tweede films, het Hubert Bals Fonds dat filmmakers uit ontwikkelingslanden ondersteunt en de coproductiemarkt CineMart.

De 33e editie van het film-evenement heeft plaats van 21 januari tot 1 februari in diverse Rotterdamse theaters. De openingsfilm woensdagavond is Zatôichi van de Japanse regisseur Kitano Takeshi. Hij woont de opening persoonlijk bij. Gedurende het festival worden honderden lange en korte films vertoond, waaronder een aantal premières.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.