compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Half miljoen euro voor Groninger Forum

Half miljoen euro voor Groninger Forum

21-2-2018 Groninger Forum krijgt 500.000 euro van de BankGiro Loterij voor de inrichting van Storyworld, het nieuwe Nederlandse museum voor strips, animatie en games, dat een plek krijgt in het nieuwe Forumgebouw.

Artistieke impressie van inrichting Storyworld © 2018 Groninger Forum

Artistieke impressie van inrichting Storyworld © 2018 Groninger Forum

Storyworld wordt een museum waarin het beeldverhaal centraal staat. Naast het tonen van Nederlandse en internationale successen is Storyworld een museum waar bezoekers zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, games en animaties. De collectie van het huidige Nederlands Stripmuseum, dat met de opening van Storyworld wordt opgeheven, wordt ondergebracht in Storyworld.

Storyworld zoomt als museum in Nederland in op de nationale hoogtepunten op het gebied van strip, games en animaties. Van klassiekers tot werk van aanstormend talent, van beeldkunstenaars tot grote gamestudio's met internationaal succes.

Het Groninger Forum is een nieuw gebouw dat achter de Grote Markt verrijst. Het wordt een ontmoetingsplaats met exposities, films, (literaire) evenementen, talkshows, de bibliotheek, horeca en Storyworld, het nieuwe Nederlandse museum voor strips, animatie en games. Op de bovenste verdieping komt een skylounge met restaurant, een dakterras met rooftop cinema en uitzicht over de stad.

Tot de opening in 2019 is het Groninger Forum actief op verschillende locaties: de bioscoop aan het Hereplein, de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat en in de wijken Selwerd, Vinkhuizen, Beijum, Lewenborg, De Wijert en Hoogkerk.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.