compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 27-2 t/m 4-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Hans Teeuwen in nieuwe film

Hans Teeuwen in nieuwe film

Cabaretier Hans Teeuwen speelt de hoofdrol in Gewoon Hans

5-6-2009 : Hans Teeuwen speelt de hoofdrol in de televisiefilm Gewoon Hans. De regie is handen van Diederik Ebbinge, bekend van De Vliegende Panters.

Delen op facebook

Cabaretier Hans Teeuwen speelt de hoofdrol in een nieuwe televisiefilm, Gewoon Hans. In de film spelen naast Teeuwen Renée Fokker, Ron Kas en Jamie Grant.

Diederik Ebbinge doet de regie van Gewoon Hans. Ebbinge is één van De Vliegende Panters, een komisch trio dat in 2005 op tv verscheen met de serie Daar vliegen de panters.

De opnames voor de film beginnen op 20 juli en de film is dit jaar rond de feestdagen te zien bij de VPRO.

De film gaat over een vader die fanatiek fan is van cabaretier Hans Teeuwen. Zijn fanatisme leidt bij zijn dochter Katinka tot angsten en waanideeën. Ze besluit, na het advies van een psychiater, Hans Teeuwen in het echt te ontmoeten en wordt vervolgens verliefd op hem. Maar... is dit wel de echte Hans?

Hans Teeuwen kreeg in 1991 landelijke bekendheid toen hij samen met Roland Smeenk het cabaretfestival Cameretten won met de show Heist. Daarna verzorgde hij een aantal jaren solo cabaretshows die bekend stonden om een controversiële stijl en absurde humor. In 2005 stopte hij met cabaret en legde zich toe op het regisseren van films. In 2006 keerde hij terug in het theater als jazzzanger. Hij vertrok in 2008 naar Engeland, waar hij speelde in het Soho Theatre in Londen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.