compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Harry Potter vs Hari Puttar

Harry Potter vs Hari Puttar

Warner Bros klaagt Indiase filmmaatschappij aan

26-8-2008 Warner Bros, de filmmaatschappij achter de Harry Potter-films klaagt het Indiase Mirchi Movies aan om de film Hari Puttar: A Comedy of Terrors. De naam van de hoofdpersoon lijkt volgens Warner Bros teveel op die van de tovenaarsleerling.

Delen op facebook

De Indiase film staat gepland voor een release op 12 september en gaat over de 10-jarige Hari, die per ongeluk alleen wordt achtergelaten in huis samen met zijn neefje Tuk Tuk. Tot overmaat van ramp zijn er twee inbrekers die een geheime chip, waaraan Hari's vader werkt willen stelen. Op basis van de verhaallijn zou ook 20th Century Fox kunnen inbrengen dat het wel erg veel weg heeft van de Home Alone-films.

De naam Hari komt veel voor in India. Het woord 'puttar' betekent zoon in het Punjabi. Een woordvoerder van Mirchi Movies betreurt het dat Warner Bros zo kort voor de release-datum van de film een rechtszaak is begonnen. De naam van de film staat sinds 2005 geregistreerd en heeft volgens de woordvoerder geen overeenkomst met de Harry Potter-films.

De rechtszaak zal ongeacht de uitspraak de première van Hari Puttar: A Comedy of Terrors naar een latere datum dringen. In de zaak komt een van India's grootste mediaconcerns tegenover enkele juridische zwaargewichten uit Hollywood te staan. De zaak zal een lakmoesproef zijn voor de Indiase wetten op het gebied van intellectueel eigendom.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.