compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > HBO koopt rechten Obama-documentaire

HBO koopt rechten Obama-documentaire

Productie van Edward Norton al in 2006 gestart

7-11-2008 Ruim een miljoen dollar is er naar verluidt betaald voor een documentaire van Amy Rice en Alicia Sams over de twee jaar durende traject dat voor Barack Obama uiteindelijk leidde tot het Amerikaanse presidentschap, dat meldt Variety.

Delen op facebook

Al in 2006 begonnen de debuterende documentairemaaksters Amy Rice en Alicia Sams met het volgen van de senator van Illinois. Ze stapten in dat jaar naar het productiebedrijf van Edward Norton, Class 5 Films, en zijn vanaf dat moment begonnen met opnemen.

Rice en Sams waren nauw betrokken bij Obama zelf, zijn familie, vrienden, campagnestaf en vrijwilligers. Volgens Norton zal de film een document worden over een keerpunt in de Amerikaanse geschiedenis, met de opkomst van een nieuwe generatie leiderschap.

De televisierechten van de nog naamloze documentaire zijn kort nadat Obama het presidentschap behaalde aangekocht door HBO voor een bedrag met '7 cijfers', wat duidt op ruim een miljoen dollar. Er wordt nog gezocht naar een distributeur die de film ook in de bioscoop zal uitbrengen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.