compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Headliners ShortCutz maart 2018

Headliners ShortCutz maart 2018

13-3-2018 De wekelijkse dinsdag-talkshow van Shortcutz Amsterdam verwelkomt in maart Els Vandevorst (vanavond), producent documentairemaker Mea Dols de Jong (de 20e) en regisseur Nanouk Leopold (de 27e). Vorige week opende Johanna ter Steege het nieuwe seizoen in Sociëteit De Kring.

Headliners ShortCutz maart 2018

Headliners ShortCutz maart 2018

Els Vandevorst was co-producent voor films van onder meer Lars von Trier, Alexander Sokurov, Thomas Vinterberg, Martin Koolhoven, Stijn Coninx en Brian de Palma. Maar ze had als student al succes toen ze de productie deed voor de film Alaska van Mike van Diem.

Mea Dols de Jong verraste iedereen met haar afstudeer documentaire "If Mama Ain't Happy Nobody's Happy", waarin zij vier generatie vrouwen in haar familie volgde die allemaal alleenstaande moeders waren, zij vroeg zich af ben ik de volgende? De film won maar liefst 27 prijzen. De Jong belande op de top-10-lijst van Variety van meest belangrijke Europeanen en NRC-Handelsblad beschouwt haar als één van de honderd meest invloedrijke personen in de Nederlandse cultuursector.

Nanouk Leopold maakte een vliegende start met haar afstudeerfilm Weekend, haar speelfilms daarna werden allen geselecteerd voor prestigieuze internationale festivals: Îles Flottantes (IFFR 2001), Guernsey (Cannes, 2005), Wolfsbergen (Berlinale, 2007), Brownian Movement (Toronto, 2010) en Cobain (Berlinale, 2018).

Wekelijk organiseert ShortCutz Amsterdam een talkshow (Engelstalig) met twee korte films die meedingen aan hun jaarlijkse competitie en een speciale gast die belangrijk of invloedrijk is in de filmindustrie. Beginnende filmmakers en filmliefhebbers kunnen zo kennismaken met keien uit de filmindustrie.

ShortCutz begint dinsdags om 20:00 in Sociëteit De Kring, gelegen aan Kleine-Gartmanplantsoen 7-9 1-hoog - 1 Amsterdam (aan de Leidseplein).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.