compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Hele dag Slag Schelde in première

Hele dag Slag Schelde in première

Op maandag 14 december gaat het oorlogsepos De Slag Om De Schelde in wereldpremière in Vlissingen bij bioscoop CineCity gedurende de hele dag en in alle zalen de film. Eerder ging de film Tenet dit jaar op vergelijkbare wijze in première in Nederland.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Met ruim dertig vertoningen verspreid over de dag hebben de makers toch een manier gevonden om de film in coronatijd groots in première te laten gaan.In aanwezigheid van acteurs Gijs Blom en Susan Radder, regisseur Matthijs van Heijningen, scenarist Paula van der Oest en producenten Alain de Levita en Mark van Eeuwen wordt de release van de film in het 75e herdenkingsjaar gevierd op de plek waar het verhaal zich destijds heeft afgespeeld.

Still uit De slag om de Schelde © 2020 Lennert Hillege

Still uit De slag om de Schelde © 2020 Lennert HillegeDE SLAG OM DE SCHELDE is vanaf 17 december te zien in de bioscoop en vertelt het verhaal over de 'vergeten slag om de Schelde' die bekend staat als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Naast Gijs Blom en Susan Radder spelen ook de Engelse acteurs Jamie Flatters en Tom Felton een hoofdrol.Met een budget van €14 miljoen is DE SLAG OM DE SCHELDE de allergrootste Nederlandse film van de afgelopen 10 jaar. Initiatiefnemer van de film is het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) dat met de film de betekenis van leven in vrijheid wil benadrukken. De film maakt duidelijk dat vrijheid niet iets vanzelfsprekend is, maar dat daar enorme offers voor zijn gebracht. DE SLAG OM DE SCHELDE is gemaakt in het kader van 75 jaar vrijheid en sluit dit herdenkingsjaar af.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.