compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 14-10 t/m 20-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Helft vrouwen haakt af bij streaming

Helft vrouwen haakt af bij streaming

Een groot deel van Nederlandse consumenten van videodiensten haakt af bij de zoektocht naar een film of serie. Ongeveer 46% van de vrouwen haken af volgens onafhankelijk onderzoek van Telecompaper.

Helft vrouwen haakt af bij streaming

Helft vrouwen haakt af bij streaming

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op initiatief van Film1 onderzocht Telecompaper het gedrag van Nederlandse consumenten op streamingdiensten. Het resultaat laat zien dat er ruimte is voor verbetering. 21% ervaart keuzestress en zelfs 41% haakt regelmatig af. Dit aandeel is met 46% nog hoger onder vrouwen. BiosAgenda.nl heeft het inmiddels ook mogelijk gemaakt om via hun dienst films te zoeken en gederigeerd te worden naar de juiste video-diensten, of meteen te kijken bij Pathe Thuis, Mejane, Cinemember enz. In de toekomst gaat BiosAgenda.nl ook Film1 toegankelijk maken via deze wijze.

Zoektijd

Acht op de tien gebruikers van videodiensten zoekt via streamingdiensten minder dan 20 minuten naar wat ze willen kijken. Toch is 11% langer dan 30 minuten aan het zoeken; dit zijn ruim 1 miljoen Nederlanders. Kijkt iemand gemiddeld een film per week, dan besteedt men maandelijks al gauw de kijktijd van een hele film aan de zoektocht.
Film1 wil graag het kiesgedrag inzichtelijk krijgen. Managing Director Jeroen Bergman zegt: “Tegenwoordig zijn er zo veel streamingdiensten en een groot aanbod van content. Film1 wil begrijpen hoe het keuzeproces verloopt om daarmee beter te voorzien in de behoefte van de kijker.”

Keuzestress

Uit dit onderzoek blijkt dat één op de vijf van de Nederlandse consumenten van videodiensten keuzestress ervaart tijdens het uitzoeken van een film of serie (21%). Het valt op dat jongere doelgroepen meer last hebben van deze keuzestress dan 50-plussers. Er is dan ook zo veel te kiezen, welk platform? Een film of een serie? Verder kijken of aan iets nieuws beginnen? Alleen kijken of samen met een partner of vrienden? Al deze keuzes zijn een mogelijke verklaring waarom vier op de tien consumenten van videodiensten afhaken.

Een grote meerderheid van Nederlandse consumenten van videodiensten zoekt via de app van de videodienst naar wat ze willen kijken. Eén op de drie Nederlanders volgt de suggesties en de voorgestelde films of series binnen de app. Net als bij veel andere keuzes maakt ruim de helft van de Nederlanders gebruik van advies van vrienden, familie en collega’s om te bepalen wat ze gaan kijken.

Lineair kijken

Het gemak van een film of serie kijken op reguliere tv-zenders wordt gewaardeerd. Uit het onderzoek blijkt dat bijna driekwart graag op normale TV een goede film tegenkomt, dus zonder eindeloos scrollen en frustratie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.