compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Herfstvakantie 2017: UPDATE filmtips voor dit jaar

Herfstvakantie 2017: UPDATE filmtips voor dit jaar

15-10-2017 De herfstvakantie, de najaarsvakantie, de regenvakantie is begonnen! Wat doe je het liefst deze herfst? De bioscoop induiken natuurlijk. Traditioneel zetten wij wat tips op een rij. We hebben de lijst geactualiseerd met de films van deze week.

Delen op facebook
Herfstvakantie 2017: UPDATE filmtips voor dit jaar

Herfstvakantie 2017: UPDATE filmtips voor dit jaar

Update week 42


De week zijn maar liefst 8(!) films in première gegaan:

Geostorm
aktiefilm met Gerard Butler en nodige explosies

Weg van Jou
romkom met Katja Herbers en Terneuzen-promotie

Home Again
39+ romkom met Reese Witherspoon

The Glass Castle
familiedrama met Brie Larson, (Naomi Watts en Woody Harrelson

Kleine IJstijd
leeftijdsdrama over een gewezen band, met Cees Geel en Hannah Hoekstra

Daphne
twintigerdrama, herkenbaar neergezet door Emily Beecham

Brigsby Bear
ontvoeringsdrama vermengd met The Truman Show en Be Kind Rewind

We Are X
documentaire over de beroemdste Japanse band, die wij in Nederland niet kennen, van de makers van Searching for Sugar Man

En verder zijn er allerlei horror-marathons eind volgende week, al dan niet Halloween geïnspireerd. Houd de web-site in de gaten voor meer nieuws vanaf dinsdag en ga alvast denken aan gepaste kledij.

EINDE UPDATE

En nu onze lijst, zoals in week 41 gepresenteerd en nu echt overal te zien.

Het regent kinderfilms

Elk jaar luidt het Cinekidfestival in Amsterdam de herfstvakantie in. Na het festival gaat het festival het hele land door en zijn de films dus ook in de andere bioscopen te zien. Een mooie kans om kinderfilms te kijken die je anders niet terugziet.

Kijk op Cinekid.nl voor meer informatie.

Verder zijn er de laatste weken ongelooflijk veel nieuwe kinderfilms uitgekomen. Een volledige lijst vind je hier maar wij pakken er een aantal uit die Nederlands ingesproken zijn (je vind ze de originele versies met een beetje zoeken):Griezelen

Griezelen hoort zo bij de herfst, wat te denken van De Kleine Vampier (NL), over Anton een echte liefhebber van griezelverhalen en weet daarom heel veel over vampiers. Als de jonge vampier Rudolph in zijn kamer verschijnt worden ze vrienden. Naar de boekenserie van Angela Sommer-Bodenburg.

Of wat te denken van Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet. Dummie heeft heimwee en wil naar Egypte om het graf van zijn ouders te bezoeken. De vader van Goos heeft hier helemaal geen zin in maar uiteindelijk gaan ze toch. Maar is de Tombe van Achnetoet na vierduizend jaar nog wel te vinden?

Feel good

Absoluut al een hit Dikkertje Dap, een film over Dikkertje die voor het eerst naar school gaat en ontdekt dat zijn vriend de giraaf niet mee mag. Naar het versje van Annie M.G. Schmidt.

Eigenlijk de stoute Kapitein Onderbroek: Het eerste grote avontuur (NL) over twee schooljongens met een grote fantasie. Zij hypnotiseren hun schooldirecteur. Die denkt vervolgens dat hij superkrachten heeft en noemt zich vanaf dat moment Captain Underpants: een ietwat dommige superheld. Voor de ietwat ouderen is er ook Captain Underpants: The First Epic Movie.

De lieve My Little Pony: De Film (NL). Donkere krachten bedreigen de woonplaats van de bekende pony's en de Pony 6 moeten naar het einde van Equestria reizen om hun thuis te beschermen. Tijdens hun reis zullen ze nieuwe vrienden ontmoeten en avonturen beleven.

De stoere De LEGO Ninjago Film (NL). Zes jonge ninjas moeten hun thuiseiland genaamd Ninjago verdedigen tegen monsters en badguys. Met hun ninjaskills en toffe voertuigen doen ze dit met verve. Overdag moeten ze echter gewoon naar school.


Jeugd

Feel good

Misfit. Julia is een meisje dat jarenlang in Amerika heeft gewoond. Daar had ze een goed leven: ze had een goed bekeken vlog en had veel vriendinnen. In Nederland wordt ze echter als misfit bestempeld. Met vlogger Djamila in de hoofdrol.

Actie

In American Assassin krijgt Mitch Rapp de opdracht van de CIA om een aantal aanvallen op militaire en civiele doelen te onderzoeken. Samen met Koude Oorlog veteraan Stan Hurley komt hij erachter dat er een patroon in de aanvallen zit. Met Dylan O’Brien en Michael Keaton.

Drama

Maik verveelt zich te pletter: zijn moeder zit in een afkickkliniek en zijn vader is op 'zakenreis' met zijn assistent. Samen met Tschick steelt hij een auto. De roadtrip die volgt verandert hun leven.

Griezelen boven de 16

Happy Death Day. Tree wordt wakker op haar verjaardag in een studentenkamer. Diezelfde avond wordt ze vermoord, om vervolgens weer wakker te worden op dezelfde dag. Hoofdrol door Jessica Rothe.

It. In het stadje Derry verdwijnen steeds mensen, onder wie veel kinderen. Een groep kinderen komt oog in oog te staan een wezen dat ingaat op je grootste angsten. Naar het boek van Stephen King.Chick Flicks

Alles voor elkaar. Vier vriendinnen moeten allen nog 30 worden. De tijd begint echter te dringen! Ze zullen elkaar moeten helpen willen ze al hun plannen die ze in hun jeugd hadden gemaakt willen verwezenlijken. Met onder andere Maryam Hassouni.

Weg van Jou. Evi is klaar voor haar promotie: ze heeft een nieuwe functie in Rio De Janerio. Maar dan blijken de plannen gewijzigd: ze moet verkassen naar Terneuzen! Ze moet zien te aarden in Zeeland. Met Katja Herbers. Hou aanstaande woensdag in de gaten voor Ladies Night: Weg van Jou.

Bella Donna's. Als hun vriendin Bella overlijdt, besluiten drie vriendinnen om haar bucketlist te voltooien. De ware liefde vinden blijkt het meest complexe op de lijst. Van de maker van Homies.

Must See's

Borg/McEnroe. 1980. Björn Borg is een van de grootste tennissers van zijn tijd. Hij moet het opnemen tegen het jonge talent John McEnroe, een totaal andere tennisser en persoonlijkheid dan hij. Met Shia LeBeoouf en Sverrir Gudnason.

Good Time. Na een mislukte bankoverval belandt Nick achter tralies. Zijn broer Connie moet in één nacht genoeg geld bij elkaar zien te krijgen om Nick uit de gevangenis te halen. Retro-thriller met Robert Pattinson.

Blade Runner 2049. Dertig jaar na de gebeurtenissen in Blade Runner is er een nieuwe politieman: LAPD-agent K komt achter een geheim dat de maatschappij, of wat er van over is, kan verwoesten. Vervolg op de legendarische film van Ridley Scott.

The Beguiled. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog wordt een groep meisjes gescheiden van de buitenwereld in een internaat. Als er een gewonde soldaat binnenkomt, wordt die buitenwereld pijnlijk zichtbaar en ontstaat er een gespannen seksuele sfeer. Van Sofia Coppola.


Een heel fijne vakantie en als je geen vakantie hebt: geniet in ieder geval van het warme weer. Hoe dan ook hierboven heb je meer dan één excuus om naar de bios te gaan!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.