compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Hoffman en Scholten van Aschat in 'Zwartboek'

Hoffman en Scholten van Aschat in 'Zwartboek'

10-9-2004 AMSTERDAM - De acteurs Thom Hoffman en Gijs Scholten van Aschat vertolken de mannelijke hoofdrollen in de thriller 'Zwartboek' van regisseur Paul Verhoeven. Dat heeft producent San Fu Maltha donderdag gezegd.

Delen op facebook

De acteurs maken in de film beiden deel uit van de verzetsgroep voor wie de joodse zangeres Rachel tijdens de Tweede Wereldoorlog infiltreert bij een Duitse officier. De rol van Rachel wordt gespeeld door Carice van Houten (Minoes). Eerder werd al bekend dat ook Halina Reijn en Dolf de Vries deel uitmaken van de cast van de film. De Duitse acteur Sebastian Koch zal de rol van de officier vertolken.

Zwartboek is de eerste Nederlandse productie van Verhoeven sinds zijn vertrek naar Hollywood in 1985. De regisseur schreef het scenario samen met Gerard Soeteman, met wie Verhoeven eerder films als Turks Fruit, Soldaat van Oranje en Spetters maakte. Zwartboek moet najaar 2005 in première gaan.

Thom Hoffman (46) werkte al eerder samen met Verhoeven: in 1983 vertolkte hij naast Jeroen Krabbé en Renee Soutendijk een hoofdrol in de Reve-verfilming De Vierde Man. Voor Scholten van Aschat (44) is het de eerste keer dat hij in een film van Verhoeven mee speelt. De regisseur koos hem na hem gezien te hebben in de film Cloaca.

Behalve aan Zwartboek werkt de 66-jarige Verhoeven op dit moment ook aan drie Engelstalige projecten: de Henning Mankell-verfilming "One Step Behind", de Russische detective "Azazel" en het oorlogsdrama "Beast of Bataan".


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.