Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Hollywoodfilm van Hany Aby-Assad

Hollywoodfilm van Hany Aby-Assad

Nederlandse regisseur bezig aan scenario 'L.A.-Cairo'.

23-8-2005 AMSTERDAM - De Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad, bekend van de controversiële film Paradise Now, is begonnen aan het scenario van de film "L.A.-Cairo". Volgend jaar beginnen de opnames in de VS.

Na het internationale succes van Paradise Now, werd Abu-Assad gevraagd om aan het project deel te nemen. Paradise Now liet de laatste 24 uur zien van twee Palestijnse zelfmoordterroristen. De film oogste wereldwijd lof en won prestigieuze prijzen op het international filmfestival in Berlijn. Inmiddels draait de film in mer dan vijftig landen.

Nu is Abu-Assad aan een nieuw project gestart. Onafhankelijk producent Dviant financieert het kleinschalige project, dat op dit moment de naam "L.A.-Cairo" draagt. Volgens Abu-Assad geeft met de film zijn eigen visie op de Amerikaanse droom. De film vertelt over een Egyptische ster die een kleine rol krijgt in een nieuwe film van Steven Spielberg. 'Vergelijk hem met een soort Antonie Kamerling: in zijn eigen land is het groot nieuws, maar in Hollywood moet hij weer onder aan de ladder beginnen.' Welke acteurs in de film te zien zullen zijn, is nog niet bekend.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.