compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Hollywoodsterren in Van Goghfilms

Hollywoodsterren in Van Goghfilms

Opnames starten in januari

23-12-2005 AMSTERDAM - Steve Buscemi, Tony Shalhoub en Sienna Miller zullen rollen spelen van films van Theo van Gogh. Volgend jaar zullen de films in de Verenigde Staten worden opgenomen.

Delen op facebook

Eerder dit jaar gaf Steve Buscemi (Pulp Fiction, Reservoir Dogs) aan dat hij interesse had om films van de vermoorde cineast te verfilmen. Deze plannen zijn concreet geworden door de toezegging van verscheidene acteurs om hieraan mee te werken. Tony Shalhoub (bekend van de televisieserie 'Monk') zal te zien zijn in de Amerikaanse versie van Blind Date, Sienna Miller (Alfie, Factory Girl) en Buscemi zelf spelen de hoofdrollen in de remake van Interview. Ook 06 zal worden herfilmd, het is echter nog niet bekend wie erin zal spelen.

Buscemi neemt de regie van de drie films op zich. De acteur/regisseur heeft nog niet heel veel ervaring achter de camera ("Animal Factory", Trees Lounge). Hij zal in Interview voornamelijk zichzelf regisseren, aangezien in de film maar twee personages voorkomen. Volgens vriend van Theo van Gogh en producent Gijs van de Westelaken was Buscemi dermate enthousiast dat hij dat toch wilde gaan proberen.

Hoewel de films door Amerikaanse handen bewerkt zullen worden, is het de bedoeling dat ze in de stijl van Van Gogh worden opgenomen: snel, en met veel aandacht voor dialogen. Van de Westelaken geeft aan dat de films een eerbetoon worden voor Van Gogh en dat daarom de stijl behouden moet blijven.

In januari zullen de opnames starten van Interview. Naar verwachting wordt de film pas in 2007 uitgebracht in de bioscoop.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.