compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > I Am Legend presteert boven verwachting

I Am Legend presteert boven verwachting

Amerikaanse box office beleeft goed weekend

16-12-2007 Will Smith's nieuwe blockbuster-hit I Am Legend heeft donderdag met overtuiging de Amerikaanse box office veroverd. Het publiek in de VS bezocht massaal de science fiction-thriller, die binnenkwam met een opbrengst van 76,5 miljoen dollar.

Delen op facebook

De opbrengst was ook voor distributeur Warner Bros boven verwachting goed. De filmstudio verwachtte een opening tussen de 40 en 50 miljoen dollar. De mega-opbrengst is het hoogste bedrag dat een film ooit wist binnen te halen in het eerste weekend in de maand december. De vorige recordhouder was The Lord of the Rings: The Return of the King in 2003. Voor Will Smith is het zijn beststartende film sinds I, Robot in 2004 ruim 52 miljoen dolar opbracht.

Ook de nummer twee wist de box office binnen te komen met sterke cijfers. Alvin and the Chipmunks, de verfilming van de tekenfilmserie uit de jaren '80, kwam met een opbrengst van 45 miljoen dollar binnen achter I Am Legend. Ook hier werden de verwachtingen van de distributeur overtroffen. 20th Century Fox verwachte slechts de helft van wat de film nu opbracht.

The Golden Compass, die vorige week wereldwijd uitgebracht werd, moest nu al naar een derde plek wijken en wist slechts 9 miljoen dollar aan opbrengsten te genereren. De inkomsten voor wat de volgende Narnia of Lord of the Rings-achtige film moest worden, vallen daarmee zwaar tegen.

De twee nieuwe films tilden het bioscoopbezoek naar grote hoogten. In vergelijking met dezelfde week vorig jaar steeg het bioscoopbezoek met 36 procent.

I Am Legend komt komende week uit in de Nederlandse bioscopen. Alvin and the Chipmunks komt pas in februari naar Nederland toe.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.