compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Imelda Marcos wil documentaire verbieden

Imelda Marcos wil documentaire verbieden

17-6-2004 MANILA - Imelda Marcos, weduwe van de voormalig Filippijnse dictator Ferdinand Marcos, heeft de rechtbank in Manila gevraagd een documentaire over haar leven verbieden.

Delen op facebook

Een huilende Imelda Marcos verklaarde voor de rechters dat de film een ''inaccuraat'' beeld geeft van haar tijd als presidentsvrouw. In de documentaire Imelda wordt gesuggereerd dat het tweetal op illegale wijze aan hun rijkdom is gekomen.

Ferdinand Marcos regeerde van december 1965 tot februari 1986, toen hij en zijn vrouw onder druk van volksprotesten vluchtten naar Hawaii. Zij worden ervan beschuldigd meer dan €4,2 miljard te hebben verduisterd. Imelda Marcos hield er gedurende haar tijd als First Lady een luxueuze levensstijl op na. Haar schoenencollectie is welhaast legendarisch, evenals haar hysterische huilbuien.

Imelda Marcos (74) reageerde op de beschuldigingen door te stellen dat ''zij en Ferdinand slechts God, volk, vaderland en de waarheid wilden dienen''. In 1992, drie na de dood van haar echtgenoot, keerde ze terug naar haar vaderland en was ze zelfs kandidaat voor presidentiële verkiezingen, die ze overigens glansrijk verloor. Het jaar daarop werd ze door een rechtbank veroordeeld tot 1.824 jaar gevangenisstraf voor corruptie. In hoger beroep werd Marcos echter vrijgesproken. Ze woont nog steeds op de Filippijnen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.