compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Indy 4 in 2008

Indy 4 in 2008

Lucas en Spielberg zitten eindelijk op één lijn

3-1-2007 LOS ANGELES - Negentien jaar na Indiana Jones and the Last Crusade keert Harrison Ford weer terug op het scherm als de avontuurlijke wereldreiziger Indiana Jones. Rond mei 2008 zal "Indiana Jones 4" uitgebracht worden.

Delen op facebook

Producent George Lucas en regisseur Steven Spielberg bevestigden deze week dat het filmproject definitief doorgang zal vinden. Het script van de film is al jaren in ontwikkeling en is nu eindelijk goedgekeurd door alle partijen. In juni zal de productie beginnen op verschillende locaties wereldwijd.

De film wordt Spielberg's eerstvolgende film. 'George, Harrison en ik zijn erg enthousiast', aldus de regisseur, 'we hebben het gevoel dat het script het wachten waard was. We hopen dat het alles biedt was je mag verwachten van een Indiana Jonesverhaal'.

Harisson Ford is er ook helemaal klaar voor. Het is rustig geweest rond de 64-jarige acteur. Zijn laatste film, Firewall, deed niet bijzonder veel stof opwaaien en de acteur is wel weer in voor wat actie. 'Ik ben blij dat ik met oude vrienden weer aan de slag kan. Ik weet niet of de broek nog past, maar van de hoed weet ik het wel zeker', aldus Ford.

Het script is na diverse herzieningen en afwijzingen geschreven door David Koepp, de scriptschrijver van films als Jurassic Park en War of the Worlds.

Hoewel de casting nog niet begonnen is, hebben zowel Lucas als Spielberg aangegeven dat ze graag Sean Connery terug zouden zien als de vader van Indiana Jones. 'We schrijven hem erin, of hij wil of niet', verklaarde Lucas.

De exacte releasedatum van "Indiana Jones 4" kon nog niet gegeven worden. Mei 2008 wordt als richtdatum aangehouden, hoewel de concurrentie in die tijd heftig zal zijn. Paramount's Iron Man, Disney's The Chronicles of Narnia: Prince Caspian en Warner Bros' Speed Racer hebben ook mei 2008 in het vizier.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.