compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Intel stapt de filmwereld binnen

Intel stapt de filmwereld binnen

14-7-2005 SUNNY VALLEY - Onder de naam ClickStar gaat Intel samenwerken met Morgan Freeman om films online aan te bieden, nog voor ze op DVD zijn verschenen.

Delen op facebook

Morgan Freeman (Batman Begins, Million Dollar Baby) startte in 1996 Revelations Entertainment samen met Lori McCreary (Under Suspicion). In samenwerking met Intel heeft het bedrijfje eerder deze week de onderneming ClickStar opgericht. Het nieuwe bedrijf wil ook onafhankelijke filmmakers en kleinere studio's een podium bieden om hun kunsten te vertonen. Het is onbekend hoeveel geld Intel geïnvesteerd heeft in ClickStar.

Nicar Allibhoy, voorheen werkzaam bij Sony Pictures, is aangesteld als directeur van ClickStar. Volgens Allibhoy is het online aanbieden van films geen optie, maar een eis van de consument gezien de huidige stand van piraterij en de vraag naar flexibiliteit.

De stap is niet geheel zonder risico. Twee andere bedrijven, CinemaNow en Movielink hebben eerder geprobeerd om online films aan te bieden, maar beide bedrijven vechten nu om in leven te blijven. Grote filmstudio's zijn terughoudend als het gaat om het online aanbieden van films uit angst voor piraterij. De samenwerkingsvorm tussen Revelations en Intel suggereert dat er een soort artistiek collectief opgezet kan worden dat een directe link heeft met het publiek door ClickStar.

Voor Intel is ClickStar een mooie gelegenheid om zich meer te profileren in de multimedia. Het concern uit Santa Clara verdient nu nog het meeste geld met de verkoop van chips voor pc's en notebooks, maar is naarstig op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.