compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Israëlisch protest tegen nominatie Paradise Now

Israëlisch protest tegen nominatie Paradise Now

Slachtoffers tekenen petitie tot intrekken Oscarnominatie

LOS ANGELES/TEL AVIV - Familieleden van een zelfmoordsaanslag op een bus in de Isralische stad Haifa overhandigen vrijdag een petitie, getekend door 32.000 mensen aan de Academy of Motion Pictures.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ze hopen hiermee te bereiken dat Paradise Now wordt gediskwalificeerd voor deelname. De film van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad is de officiële inzending van Palestina en is genomineerd voor een Oscar voor beste anderstalige film. Zondag, wanneer de Oscars worden uitgereikt, is het precies drie jaar geleden dat de aanslag in Haifa werd gepleegd. Volgens de initiatiefnemers van de petitie wekt Paradise Now de indruk dat zelfmoordaanslagen gepleegd worden doordat er geen ander alternatief wordt gegeven door Israël.

Paradise Now gaat over de laatste 24 uur van twee Palestijnse vrienden, die een zelfmoordaanslag gaan plegen. De film won eerder dit jaar een Golden Globe en won in Nederland twee Gouden Kalveren.

De controverse beperkt zich overigens niet tot Paradise Now. Ook Munich is door pro-Israelische groepen bekritiseerd. Steven Spielberg's film over de Palestijnse aanslagen op het Israëlische Olympische team in 1972 zou historisch onjuist zijn en zou een loopje nemen met Israëlische methoden van beveiliging.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.