compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Italiaanse Il Dono winnaar Matad'or

Italiaanse Il Dono winnaar Matad'or

The Motorcycle Diaries wint Leeuwarder Courant Publieksprijs

16-11-2004 LEEUWARDEN - Het Noordelijk Film Festival maakte zondagavond na een spannende strijd de winnaars op diverse onderdelen bekend. In de Interregio Competitie ging de hoofdprijs film Il Dono, terwijl het publiek The Motorcycle Diaries met de LC Publieksprijs bekroonde.

Delen op facebook

Met 24.000 bezoekers was het 26ste Noordelijk Film Festival in Leeuwarden wederom goed bezocht. De Competitie, met films afkomstig uit Europese regio's, was ook dit jaar weer een belangrijk onderdeel van het Noordelijk Film Festival. Het festival kiest hiermee voor actuele thema's en is hét platform voor films uit de minder zichtbare regio's in Europa. Het presenteert hiermee een aanbod dat in de rest van Nederland nauwelijks aan bod komt.

De jury, bestaande uit de Hongaarse regisseur György Szomjas, Hans Hylkema en Rik Vermeulen, nomineerden Fuse (Bosnië-Herzegovina), The Python (Letland), "After the day before" (Hongarije) en de uiteindelijke winnaar Il Dono (Italië).

De winnaar van de Leeuwarder Courant Publieksprijs is de Argentijnse film The Motorcycle Diaries van regisseur Walter Salles. Deze film eindigde net boven "Snow walker" en Buddy.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.