compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Jaarlijks Gouden Kalveren voor vakspecialisten

Jaarlijks Gouden Kalveren voor vakspecialisten

17-4-2003 Amsterdam. Het Nederlands Film Festival gaat de Gouden Kalveren in de disciplines montage, camera, geluid, muziek en production design voortaan jaarlijks uitreiken. Dit werd afgelopen woensdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

De Gouden Kalveren jury kent de prijzen toe aan de vakspecialisten voor hun bijdrage aan een tot de competitie van het festival toegelaten productie. Tot op heden werd het Gouden Kalf voor de Vakprijs jaarlijks afwisselend uitgereikt in één van de vijf categorieën. De winnaar kwam tot stand door een enquête die werd gehouden onder Nederlandse filmprofessionals.

Het Nederlands Film Festival blijft jaarlijks een Vakspecial organiseren waarbij één van de filmdisciplines wordt belicht voor publiek en professionals. Voor de 23e editie van het festival - die plaatsvindt van 24 september tot en met 3 oktober 2003 - is dat 'montage'.

De Grote Prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf, wordt door de jury nu in zestien categorieën uitgereikt: Beste Lange Speelfilm, Beste Regie, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Korte Film, Beste Lange Documentaire, Beste Korte Documentaire, Beste Lange TV-dramaproductie, Beste Korte TV-dramaproductie, Beste Scenario, Beste Montage, Beste Camera, Beste Geluid, Beste Muziek, Beste Production Design en de Speciale Juryprijs. Daarnaast vergeeft het festivalbestuur, indien zij daartoe aanleiding ziet, het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs aan een persoon of instantie die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur. Ten slotte is er het Gouden Kalf voor de Publieksprijs, dat wordt uitgereikt aan de speelfilm met de hoogste waardering van de festivalbezoekers.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.