compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Jacht op downloaders Hitman's Bodyguard

Jacht op downloaders Hitman's Bodyguard

21-12-2017 Dutch FilmWorks verzamelt de IP-adressen van mensen die illegaal films en series downloaden, om zo tot een schikkingsvoorstel van €150 te komen met de downloader. De eerste film waarbij dit gedaan wordt is The Hitman's Bodyguard.

Jacht op downloaders Hitman's Bodyguard

Jacht op downloaders Hitman's Bodyguard

De Autoriteit Persoonsgegevens maakte op woensdag 6 december bekend via de Staatscourant, dat zij haar haar ontwerpbesluit van afgelopen juli omgezet in een definitief besluit: hierbij staat een 'redelijke schikking' centraal. De volledige schade en kosten worden nog niet verhaald op de illegale downloaders.

Voor het verzamelen van de gegevens schakelt de filmdistributeur de hulp in van de Duitse partij Tecxpio. Dutch FilmWorks zal haar samengestelde lijst met IP-adressen van overtreders voorleggen aan de betreffende internetprovider(s), met het verzoek de contactgegevens te verstrekken. Deze illegale downloaders ontvangen vervolgens een schikkingsvoorstel. Indien de internetproviders de gegevens niet vrijgeven wordt er een verzoek ingediend bij de rechter. Het bedrag van het schikkingsvoorstel bedraagt in eerste instantie €150. Dutch FilmWorks zal consumenten duidelijk kenbaar maken bij welke films en series onderzoek plaatsvindt. Hiervoor wordt o.a. social media ingezet.

Willem Pruijssers, CEO Dutch FilmWorks: “The Hitman’s Bodyguard is de eerste film die na de bekendmaking verkrijgbaar is op DVD, 4K BluRay en TVOD (sinds 15 december, red.). Met 367.000 bezoekers was de film een groot succes in de Nederlandse bioscopen, wat over het algemeen betekent dat de film on demand goede resultaten behaalt, maar ook een hoog downloadpercentage kent."

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.