compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Jackson gestrikt voor productie 'Halo'.

Jackson gestrikt voor productie 'Halo'.

Microsoft laat blockbuster-game verfilmen.

5-10-2005 LOS ANGELES - Microsoft wil het kassucces van het razendpopulaire computerspel Halo overzetten naar het witte doek. Het team van Peter Jackson, dat eerder werkte aaan The Lord of the Rings, is genoemd als productieleiding.

Delen op facebook

Peter Jackson (regisseur van The Lord of the Rings-trilogie) en zijn vrouw zullen als uitvoerend producent fungeren voor Halo, waarvan de release gepland staat voor medio 2007.

Halo was een ernorme hit op de X-box gamesconsole van Microsoft. In de film zullen de avonturen van de futuristische supersoldaat 'Master Chief' gevolgd worden. Hij neemt het op tegen een conglomeraat van buitenaardse wezens, dat zich 'The Covenant' noemt.

Over twee weken gaat de filmversie van een andere hit op de computer in première: Doom. Donna Langley, hoofd productie bij Universal Pictures, gaf aan dat Halo een ruimer budget zal hebben dan Doom. 'Deze laatste is in essentie een film waarin monsters nagejaagd worden van punt A naar punt B; aan Halo zal een complexere mythologie ten grondslag liggen en in de film zullen personages en omgevingen beter uitgewerkt worden' aldus Langley. Over de precieze invulling van de film is nog weinig bekend. Het spel wordt in ieder geval als leidraad gebruikt.

De opnames vinden plaats in Wellington, Nieuw Zeeland, waar Jackson's productie- en post-productiefaciliteiten liggen. Universal heeft zich ten doel gesteld om de film interessant te maken voor een breed publiek, zonder de fans van het spel tekort te doen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.