compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Johan beste film op Festival van Houston

Johan beste film op Festival van Houston

3-5-2006 HOUSTON (ANP) - De Nederlandse speelfilm Johan van regisseur Nicole van Kilsdonk is op het Internationale Filmfestival van Houston bekroond als beste speelfilm. Dat heeft producent Egmond Film dinsdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Op de laatste dag van het festival nam van Kilsdonk de Remi Statuette in ontvangst. Volgens producent Egmond Film was er veel interesse van Amerikaanse distributeurs om Johan in de Verenigde Staten uit te brengen.

De film gaat over het buitenbeentje Johan (Michiel Huisman). Alle kinderen in zijn gezin zijn niet alleen vernoemd naar bekende Nederlandse voetballers, maar behalve hij, blinken ze ook nog eens uit in deze sport. Johan's passie ligt bij zingen en het maken van muziek. Terwijl zijn broers als profvoetballers carrière maken bij de beste clubs, probeert Johan zanger te worden.

Nicole van Kilsdonk (Deining, Ochtendzwemmers) regisseerde Johan. Het script werd geschreven door Mieke de Jong.

Het Internationale Filmfestival van Houston is het op twee na oudste filmevenement van Noord-Amerika. Op het festival braken eerder inmiddels gevestigde namen als Steven Spielberg, George Lucas, Ridley Scott, David Lynch, Oliver Stone en Ang Lee door.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.