compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Johan Nijenhuis gaat casten via website

Johan Nijenhuis gaat casten via website

6-2-2004 AMSTERDAM - NL Film, het bedrijf van producent Johan Nijenhuis, opent volgende week een site waarop film- en televisiemakers interactief gaan casten voor nieuwe films en series. Nijenhuis heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Jonge acteurs en actrices kunnen zelf hun castingvideo op de site www.castingonline.nl zetten, waarna kijkers via internet kunnen stemmen welke video's zij het meest geslaagd vinden. ''De techniek maakt het eindelijk mogelijk'', geeft de producent van onder meer Costa! en Floris als reden voor het opmerkelijke initiatief. ''Vroeger kostte het je uren om een filmpje te downloaden.'' Bovendien kost het zoeken van nieuwe talenten via reguliere castingrondes heel veel tijd. ''Op deze manier maak je de vijver waarin nieuwe kweek rond kan zwemmen aanzienlijk groter.''

De eerste productie waarvoor Nijenhuis acteurs zoekt, is de romantische komedie Snow Fever, waarin Daan Schuurmans de hoofdrol speelt. De opnames daarvoor beginnen in maart. ''Binnen drie weken hopen we de eerste acteurs van internet te oogsten'', stelde Nijenhuis.

Een castingsite waar filmpjes op kunnen worden gezet, is al vaker geïnitieerd, erkent de producent. Het concept van een webpage waar kijkers kunnen stemmen op auditerende acteurs is voor zover Nijenhuis weet wel geheel nieuw. Maandag gaat de site officieel online. Er staat dan al een aantal filmpjes op die gemaakt zijn tijdens de Costa!-fanclubdag die vorige week plaatshad.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.