compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > John Cleese stopt met acteren

John Cleese stopt met acteren

Komiek gaat documentaire over comedy maken

13-6-2006 LONDEN - John Cleese, bekend van de televisieseries Fawlty Towers en Monty Python, gaat met pensioen. Hij zal niet meer meespelen in sitcoms, maar gaat in plaats daarvan een documentaire samenstellen.

Delen op facebook

In een interview geeft Cleese aan dat hij te moe is om een nieuwe comedy te schrijven. 'Beter dan Fawlty Towers zal het nooit worden. Ik leg mezelf daarom maar toe op coachen van nieuw talent', aldus de 66-jarige acteur.

De Britse komiek werd wereldberoemd met zijn optreden als hoteleigenaar Basil in Fawlty Towers. Zijn 'Ministry of Silly Walks' was een van de beroemdste scènes van Monty Python's Flying Circus. Op het witte doek was Cleese te zien in o.m. Life of Brian, A Fish Called Wanda en Monty Python and the Holy Grail. Op dit moment werkt hij mee aan Shrek the Third, waarvoor hij de stem van King Harold zal inspreken.

De documentaire die Cleese wil maken zal humor in verschillende vormen behandelen. Zowel de slapstick als moderne humor in de vorm van de televisieserie 'The Office' komen aan bod. Naast de documentaire wil de Brit jong talent de spelregels van de humor gaan leren.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.