compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Jolie onder vuur van Japanse nationalisten

Jolie onder vuur van Japanse nationalisten

Japanse nationalisten woedend op Jolie

9-12-2014 Unbroken, de nieuwste film van actrice/regisseur Angelina Jolie, is bij een groep Japanse nationalisten in het verkeerde keelgat geschoten. Jolie wordt bestempeld als een racist.

Delen op facebook
Jolie met Zamperini

Jolie met Zamperini

De nationalistische lobbygroep, de Vereniging van het Verspreiden van Historische Feiten, is woedend op Jolie. In een gesprek met The Telegraph sprak Hiromichi Moteki van de groep zich uit over Unbroken.

Volgens Moteki zijn een aantal gebeurtenissen in de film gefabriceerd. Volgens hem zijn er geen bewijzen dat de Japanners bruut met hun krijgsgevangenen omgingen. Er is nu een petitie opgestart die het vertonen van de film in Japan moet verbieden.

De film is gebaseerd op het non-fictie boek 'Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption' geschreven door Laura Hillenbrand. Hierin wordt verteld hoe Louis Zamperini tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn bommenwerper en bemanning in de Stille Oceaan stort. Na 47 dagen lang worden ze uit de zee geplukt door het Japanse leger. Dan worden ze in een krijgsgevangenenkamp geplaatst.

Dit is de tweede film waarbij Angelina Jolie de regie doet. Eerder deed ze In the Land of Blood and Honey. Die film kreeg soortgelijke kritiek vanuit Servië.

Unbroken komt op 8 januari uit in de Nederlandse bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.