compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Jongerenjuryprijs voor Lepel

Jongerenjuryprijs voor Lepel

Kinderfilm wint prijs op Giffoni-festival Hollywood

9-5-2006 AMSTERDAM / LOS ANGELES - De film Lepel heeft op het filmfestival Giffoni Hollywood de jongerenjuryprijs gewonnen in de categorie 'Reach the sky'. Dat maakte producent Lemming Film maandag bekend.

Delen op facebook

De film gaat over het jongetje Lepel, gespeeld door Joep Truien. Zijn ouders maken een wereldreis per luchtballon en zijn geniepige oma (Loes Luca) ontfermt zich over hem. Lepel vlucht, verstopt zich in een winkel en gaat op zoek naar zijn ouders.

Lepel, geregisseerd door de vorig jaar overleden regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen, won in de categorie 'Reach the Sky' voor kinderen van 12 tot 14 jaar. De Nieuw-Zeelandse film The Legend of Johnny Lingo van Steven Ramirez won in de categorie 'Dare to Dream' (9 tot 11 jaar). In de leeftijdscategorie 15 tot 17 jaar won The Flyer van de Zuid-Afrikaanse regisseur Revel Fox.

Giffoni Hollywood is een afgeleide van het Giffoni Film Festival in Italië, dat sinds 1971 plaatsvindt. De Giffoni festivals zijn speciaal gericht op kinderen en tieners. Het is voor de tweede keer dat het festival ook in Hollywood georganiseerd wordt. De organisatoren spreken van een succes en hebben een derde editie aangekondigd. Het originele festival vindt plaats van 15 tot 22 juli in Italië.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.