compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Joods Filmfestival start eind april

Joods Filmfestival start eind april

9-4-2002 In het Amsterdamse Ketelhuis vindt vanaf 25 april het eerste driedaagse joodse filmfestival plaats. Het is een initiatief van de Stichting Joods Film Festival Amsterdam (JFFA).

Delen op facebook

Gedurende 3 dagen, 25, 26 en 27 april, zullen er 8 verschillende films te zien zijn, verdeeld over de donderdag, vrijdag en zaterdagavond en de zaterdagmiddag.

De stichting heeft als doel films en documentaires te vertonen waarin de joodse cultuur en identiteit de boventoon voeren. Joodse filmfestivals bestaan al in diverse landen en hebben volgens de stichting succes. 'Het Brighton Jewish Filmfestival groeide uit van een plaatselijk gebeuren tot een festival met jaarlijks duizenden bezoekers,' aldus de woordvoerder van JFFA.

De in 2001 opgerichte stichting vond het dan ook hoog tijd worden dat er in Nederland eveneens een jaarlijks terugkerend joods festival komt. De stichting vertoont films en documentaires die niet of pas veel later in Nederland in omloop komen. Alleen de film I Was A Slave Labourer is al een keer in het Anne Frankhuis vertoond.

Dat er niet alleen pro-joodse films worden gedraaid, blijkt uit de programmering. The Settlers is het bewijs hiervan. 'Deze film heeft in Israël een hoop stof doen opwaaien. Er wordt stevige kritiek geuit op de Israëlische politiek in de Palestijnse gebieden', aldus de woordvoerder.

Bron: Haarlems Dagblad (c) 2002


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.