compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Jos Stelling wint Russische filmprijs

Jos Stelling wint Russische filmprijs

Nederlandse regisseur Jos Stelling wint belangrijke Russische filmprijs

6-6-2008 De Nederlands regisseur Jos Stelling heeft zondag 1 juni een belangrijke Russische filmprijs in de wacht gesleept op het Zerkalo Film Festival in Ivanov. Hij werd bekroond voor zijn bijzondere bijdrage aan de filmkunst.

Delen op facebook

De 61 jarige regisseur Jos Stelling heeft zondag 1 juni een speciale Russische filmprijs in ontvangst genomen 'For the Outstanding Contribution to the World Film Art'. Hij deed dit op het Zerkalo Film Festival in Ivanov, een Russisch filmfestival, vernoemd naar de gelijknamige film 'De Spiegel' van 'Andrei Tarkovsky'.

Jos Stelling maakte veel indruk met zijn eerste film Mariken van Nieumeghen (1976). De film was in Nederland en in het buitenland een groot succes en werd zelfs geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. Hij ging door met het verfilmen van 'oude verhalen' met Elkerlyc en De Vliegende Hollander. Met de laatstgenoemde film won hij in 1995 vier prijzen op het Poolse filmfestival Camerimage. Vorig jaar maakte hij zelfs de Nederlandse inzending voor de Oscars mat Duska.

Stelling is tevens eigenaar van de twee Utrechtse filmhuizen Louis Hartlooper Complex en Springhaver. En hij nam in 1961 het initiatief voor de Nederlandse Filmdagen (nu het Nederlands Film Festival).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.