compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Jubileumeditie Festival Vrouwenfilms

Jubileumeditie Festival Vrouwenfilms

Filmfestival na 25 jaar nog steeds overeind.

10-3-2005 In Assen gaat komend weekend voor de vijfentwintigste keer het Festival Vrouwenfilms van start. Het festival in Assen is één van de twee vrouwenfilmfestivals in Europa. Het andere wordt in Parijs gehouden.

Delen op facebook

2005 is een jubileumjaar voor het Festival Vrouwenfilms. Begonnen in 1981 als een experiment, is het Festival uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor filmliefhebbers uit het hele land. De opzet van het Festival is een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met recente films en documentaires van en over vrouwen. Gedurende dit 25ste Festival zullen naast deze nieuwe producties ook een aantal films worden geprogrammeerd worden die in de voorgaande 24 jaar de aandacht hebben getrokken.
De focus van het festival ligt op filmhuisfilms, aangezien deze zonder opsmuk de positie van de vrouw in de maatschappij weergeven. Vertoond worden onder andere het voor drie oscars genomineerde Vera Drake over abortus in de jaren '50, Maria Full of Grace over een vrouw die haar geluk beproeft als bolletjesslikker en Stille Nacht over een groep studentes die door een verkrachter wordt geteisterd.
In verband met het jubileum wordt een tentoonstelling georganiseerd in de expositieruimte van het Gemeentehuis in Assen. Deze geeft een overizcht van 25 jaar emancipatie in woord en beeld.
Het Festival Vrouwenfilms vindt dit weekend plaats.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.