compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Juli: de must-sees van deze filmmaand
Maandoverzicht

Juli: de must-sees van deze filmmaand

Een zeer hete zomerfilmcollectie

1-7-2015 Vroeger was juli altijd een beetje een suffe filmmaand: er werd nauwelijks iets uitgebracht. Tegenwoordig komen er mooie titels uit in de zomer. BiosAgenda zet de negen must-sees van deze maand op een rij.

Delen op facebook

Juli opent meteen goed met de lang verwachte en hilarische Minions, de meeste kennen ze al van de films Despicable Me (2010) en Despicable Me 2 (2013). De Minions bestaan al veel langer dan de mens. Door de eeuwen heen zijn ze altijd trouw geweest aan de grootste slechteriken. Het enige probleem was dat ze niet altijd even competent waren waardoor ze nu geen meesterschurk meer hebben om te dienen. En dus leiden de Minions een doelloos bestaan. Totdat drie dappere Minions het beu zijn en de wijde wereld in trekken om een nieuwe meester te vinden.

Alsof juli niet heet genoeg begint, dacht men bij de bioscopen om er een schepje boven op te doen met Magic Mike XXL. Mike (Channing Tatum) stapte drie jaar geleden uit het strippersbestaan, maar als zijn stripbuddies beginnen aan een heuse laatste show, voegt hij zich weer bij de gezelschap. Onderweg naar de laatste performance maken de mannen nieuwe vrienden en ontmoeten ze oude bekenden. Met een opvallende verschijning van actrice Andie MacDowell.

In de film The Last Wolf krijgen we alle seizoenen te zien van het platteland van Mongolië in 1967. De jonge Chen Zhen vertrekt, zoals zoveel studenten dat jaar, vanuit de grote stad naar het platteland om daar een nomadenstam Chinees te leren. Hij komt terecht in een strijd tussen oude tradities en respect voor de natuur, en de oprukkende nieuwe orde. Het dorp waar Zehn lesgeeft, predikt namelijk over harmonie en de belangrijke rol van de wolven in deze balans, maar de pas gearriveerde Han Chinezen denken hier duidelijk anders over. Bekijk ook het interview met de regisseur van de film welke donderdag gepubliceerd wordt op BiosAgenda.

De oorlog tussen de mensheid en de machines is nog lang niet voorbij in Terminator: Genisys. John Conner (Jason Clarke), de leider van het menselijk verzet is aan de winnende hand. Maar de machines willen zowel naar het verleden als de toekomst reizen om hun nederlaag te voorkomen. John stuurt zijn vertrouweling Kyle Reese (Jai Courtney) terug in de tijd om te voorkomen dat John Conners moeder Sarah (Emilia Clarke) wordt vermoord, maar de tijdlijn waarin Reese terecht komt is onherkenbaar.

In Inside Out zien we wat er gebeurt in het hoofd van de jonge Riley wanneer ze halsoverkop moet verhuizen van een klein dorp naar het grote San Fransisco. De vijf emoties van het meisje, Joy, Fear, Anger, Disgust en Sadness, proberen haar zo goed en zo kwaad als ze kunnen door de nieuwe situatie heen te leiden.

In Mr. Holmes komt speurneus Sherlock Holmes zelf aan het woord en niet zijn vriend en assistent Dr. Watson, die traditioneel altijd hun avonturen naar eigen inzicht opschreef. Het is 1947. Holmes is al lang voorbij zijn gloriedagen en slijt zijn tijd in een boerderij samen met zijn huishoudster. Zijn geheugen gaat langzaam achteruit dus probeert hij in een dagboek zijn belangrijkste herinneringen vast te leggen. Er is één zaak die hij maar niet kan vergeten: de onopgeloste gebeurtenissen rondom een beeldschone jonge vrouw.


Decennia nadat wetenschapper Hank Pym (Michael Douglas) zijn Ant-Man pak uitvindt (waarmee hij kan krimpen en tegelijkertijd superkracht krijgt) en succesvol gebruikt in zijn strijd tegen het kwaad, moet hij op zoek naar een opvolger. Zijn nog altijd geheime identiteit is in gevaar, en de wereld kan ook wel een beschermheer gebruiken. Pym benadert oplichter Scott Lang (Paul Rudd) om de nieuwe Ant-Man te worden.

In de zomer verwacht je 'blockbusters' zoals Mission: Impossible - Rogue Nation waar je lekker in een luchtgekoelde bioscoop de hitte ontvlucht met wederom een avontuur van Special Agent Ethan Hunt (Tom Cruise). Hij moet het opnemen de sinistere groep The Syndicate, getrainde vechters die speciaal worden ingezet om de Mission Impossible Force aan te vallen. Net op het moment dat Hunt achter vitale informatie komt over de organisatie, wordt zijn MIF opgedoekt. Niet alleen moet hij nu vechten voor het voortbestaan van zijn groep, maar ook om zijn collega's én de wereld te redden uit de criminele klauwen van The Syndicate.

Acteur Ben Stiller schittert in de film While We're Young. Zijn personage John en diens vriendin Cornelia (Naomi Watts) beginnen te twijfelen aan de geluksfactor in hun middelbare leventje wanneer ze een stel impulsieve twintigers tegenkomen. Jamie (Adam Driver) en Darby (Amanda Seyfried) laten de ingedutte dertigers zien dat er meer in het leven is dan banen en babies.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.