compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Junkie XL componeert muziek voor Blind

Junkie XL componeert muziek voor Blind

Filmdebuut Tamar van den Dop 8 februari in première

2-1-2007 Tom Holkenborg alias Junkie XL heeft de muziek gecomponeerd en gearrangeerd voor het romantische liefdesdrama Blind, het bioscoopdebuut van regisseur Tamar van den Dop.

Delen op facebook

Tom Holkenborg is al sinds enkele jaren actief op dit gebied, voornamelijk in Hollywood, voor Blind is het de eerste keer dat zijn muziek speciaal op het beeld is gecomponeerd en gearrangeerd. Het is ook voor het eerst dat Holkenborg de combinatie maakt van klassieke thema's en diverse moderne muziekstromen. Een verbreding van zijn werk en vernieuwend binnen de Nederlandse filmindustrie.

Regisseur Tamar van der Dop zegt in Junkie XL alles gevonden te hebben wat ze zocht: 'Hij heeft zo goed begrepen wat ik wil vertellen en hij weet muziek te maken die je tot op het bot raakt.' Met uitzondering van vier bestaande klassieke nummers, is de gehele muziek van de film van de hand van Tom Holkenborg.

Blind is het lange speelfilmdebuut van Tamar van den Dop. De film vertelt het verhaal van een jonge vrouw Marie (Halina Reijn), die worstelt met haar uiterlijk, maar in de armen van een blinde jongen de liefde ontdekt. Als de dokter (Jan Decleir) vertelt dat Ruben geopereerd kan worden en weer kan zien slaat de angst toe. Zal ook Ruben haar afwijzen of is ware liefde echt blind?


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.