compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kabouter Plop trekt meer dan 150.000 bezoekers

Kabouter Plop trekt meer dan 150.000 bezoekers

Nieuwe Plop-film in de maak

10-1-2006 Het jaar is net begonnen, maar Plop en het Vioolavontuur is nu al hard op weg om dé kinderfilm van 2006 te worden. Sinds de release op 22 december trok de film tot op heden al meer dan 150.000 bezoekers naar de bioscoop.

Delen op facebook

Hiermee is Plop en het Vioolavontuur goed voor de vijfde plaats in de top 10 van Nederland, na blockbusters als The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe, King Kong en Harry Potter and the Goblet of Fire. De Belgische kinderfilm is net naar de vijfde positie geduwd door nieuwe binnenkomer Saw II.

In Plop en het Vioolavontuur gaan de kabouters weer op pad. Wanneer Kabouter Plop en zijn vrienden tijdens een wandeling mooie vioolmuziek horen uit een knus huisje aan de rand van het kabouterbos, worden ze nieuwsgierig en gaan ze een kijkje nemen. Als het meisje dat de muziek maakt de kabouters ziet, schrikt ze en valt haar viool stuk. De kabouters besluiten haar te helpen. Ze schakelen hierbij de hulp in van Kabouter Amadeus, gespeeld door Frans Bauer.

Plop en het Vioolavontuur draait drie weken in Nederland en bracht al ruim een miljoen euro op. De film draait momenteel nog in 109 zalen. Regisseur Matthias Scholten werkt momenteel aan een zesde Plop-film, deze wordt in 2006 door Independent Films uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.