compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kameleon 2 na een week al Gouden Film

Kameleon 2 na een week al Gouden Film

Vervolg overtreft openingssucces origineel.

14-7-2005 Na één week tijd hebben al meer dan 100.000 mensen de familiefilm Kameleon 2 in de bioscoop gezien. De film wordt daarom bekroond met de Gouden Film.

Delen op facebook

De prijs wordt zaterdag 9 juli uitgereikt tijdens het paardenconcours in Wolvega, waar om 18.00 uur de speciale Kameleonrace wordt gereden. Na afloop van deze race zal Piet Paulusma de Gouden Film aan de beroemde tweeling Jos en Koen van der Donk overhandigen.

De Kameleonverfilmingen zijn gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Hotze de Roos (Uitgeverij Kluitman). In Kameleon 2 dreigen de bewoners van Lenten de dupe te worden van een op geld beluste aannemer die een snelweg en een villawijk wil aanleggen in het rustieke dorpje. Daarvoor zal ook het huis van Marieke, de beste vriendin van Hielke en Sietse, gesloopt moeten worden. De tweeling probeert hier op verschillende manieren een stokje voor te steken, maar of dit zal lukken...

De Schippers van de Kameleon was in 2003 met 750.000 bezoekers de best bezochte Nederlandse film van het jaar en bereikte hiermee zowel Gouden als Platina status.

Kameleon 2 is een film van Kameleon Producties en coproducent KRO. Bridge Entertainment Group en Independent Films brengen de film uit. Kameleon 2 draait op dit moment in ruim 115 bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.