compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kamerling maakt Hollywood-debuut

Kamerling maakt Hollywood-debuut

2-11-2002 De Nederlandse acteur Antonie Kamerling maakt binnenkort zijn Amerikaanse debuut in het vierde deel van 'The Exorcist'. Dat heeft zijn agent in Londen zaterdag bevestigd.

Delen op facebook

Kamerling vertolkt in de film de rol van de gemene Duitse officier Kessler. Het is de eerste Amerikaanse filmrol van de 36-jarige acteur. In Nederland speelde hij hoofdrollen in films als De Kleine Blonde Dood, All Stars (1997), Het 14e Kippetje (1998) en Ik Ook van Jou (2000). Kamerling maakte in 1990 zijn acteerdebuut in de soapserie 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Hij vertolkte daarin vijf jaar lang de rol van Peter Kelder, de buitenechtelijke zoon van docente Helen Helmink.

"Exorcist 4: Dominion" wordt een prequel op het origineel van regisseur William Friedkin uit 1973. De film wordt geregisseerd door Paul Schrader, die eerder bekroonde films als Taxi Driver, Raging Bull en The Last Temptation of Christ schreef.

Antonie Kamerling is verguld met zijn rol in de film. 'Ik begin door de commentaren van anderen pas te beseffen waar ik in terecht ben gekomen.' Over zijn rol kan hij niet meer vertellen dan dat het een sleutelrol betreft. 'De producent wil het verhaal tot aan de première geheim proberen te houden: het is een horrorfilm en de verrassingen in het plot vormen toch een substantieel onderdeel van de spanning.'

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.