compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Katja speelt in 'Interview' met eigen clichébeeld

Katja speelt in 'Interview' met eigen clichébeeld

20-5-2003 Een soapster die luistert naar de naam Katja wordt anderhalf uur lang geïnterviewd door een arrogante journalist. Daarover gaat 'Interview', de nieuwe film van Theo van Gogh die vanaf 28 mei in tien bioscopen te zien is.

Delen op facebook

Er ontstaat in Interview een psychologisch machtsspel tussen de journalist en de soapster: elke uitspraak kan gelogen zijn, over alle beweringen bestaat twijfel. Pierre Bokma en Katja Schuurman vertolken de hoofdrollen. Vooral Schuurman balanceert voortdurend op de grens tussen feit en fictie: de soapster Katja in de film voldoet aan alle clichébeelden die het publiek van de echte Katja Schuurman heeft.

De kritiek van sommige filmjournalisten dat het voor Schuurman geen kunst is zichzelf te spelen, bestrijdt Van Gogh. 'Het is een hondsmoeilijke opgave om het beeld te spelen dat andere mensen van je hebben. De hele film is van A tot Z gelogen, maar iedereen neemt het voor de werkelijkheid omdat dat nou eenmaal het beeld is dat de media van Katja hebben gecreëerd.'

Van Gogh denkt wel dat het publiek het verschil begrijpt tussen feit en fictie. 'Bovendien heeft de actrice Katja weinig te verliezen: het beeld dat men van haar heeft, kan toch niet meer worden bijgesteld.' De regisseur zegt verder 'erg tevreden' te zijn over de manier waarop de combinatie Schuurman-Bokma in de film heeft uitgepakt.

Interview kostte 100.000 euro en is opgenomen in het huis van Katja Schuurman zelf. Bijrollen worden vertolkt door o.a. Theo Maassen en Ellen ten Damme.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.