compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kees & Rosa gevonden

Kees & Rosa gevonden

24-4-2003 De hoofdrollen in 'Kees de Jongen' zijn bekend. Deze grote Nederlandse familiefilm van producent Matthijs van Heijningen en regisseur André van Duren is gebaseerd op het beroemde klassieke meesterwerk van Theo Thijssen en wordt dit voorjaar opgenomen.

Delen op facebook

Kees Bakels zal worden gespeeld door Ruud Feltkamp en Rosa Overbeek door Hannah Cheney. Zij werden gekozen na uitgebreide castings en audities o.a. naar aanleiding van de internetactie 'Maak je eigen auditie-tape'. Dit was een groot succes en heeft honderd tapes, dvd's en cd-roms opgeleverd en zo'n 150 reacties met foto's, waar uiteindelijk vier kandidaat Kezen en twee Rosa's uit overbleven.

Ruud Feltkamp heeft ervaring met het spelen van een hoofdrol in een speelfilm. Vier jaar geleden speelde hij de hoofdrol in Kruimeltje, die hij met verve en groot succes vertolkte. Hij volgt sindsdien intensieve toneellessen op de Jeugd Theaterschool in Purmerend. Ook Hannah Cheney heeft acteerervaring. Zij is een aantal keren in 'De Daltons' te zien geweest. Beiden zitten in de brugklas van de middelbare school. De drie overgebleven Kezen en de Rosa nummer 2 zullen allen in de film optreden als De Veer, Van Dam en Donkers, de vrienden en klasgenoten van Kees.

De voorbereidingen voor de filmopnamen zijn in volle gang. Er zijn mooie plekken in de hoofdstad gevonden waar het Amsterdam van Theo Thijssen anno 1895 zal herleven. De eerste opnamedag is op 16 mei a.s. en de film zal vanaf 27 november in de bioscoop te zien zijn.

Voor het laatste stukje financiering van Kees de Jongen is er nu een Film CV op de markt, die door Fine bv is gestructureerd en door Mees Pierson wordt geplaatst. De inschrijving sluit eind april. Meer informatie is te vinden op onderstaande links.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.