compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Kerstrecord voor bioscopen

Kerstrecord voor bioscopen

23-12-2002 De Nederlandse bioscopen gaan de komende week alle bezoekersrecords breken. Deze verwachting uitte de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC) maandag.

Delen op facebook

Voor The Lord of the Rings: The Two Towers, de tweede Lord of the Rings-film, Harry Potter and the Chamber of Secrets en Pietje Bell worden extra voorstellingen ingepland om aan de vraag van het publiek te voldoen.

Een NFC-woordvoerder voorspelt dat in de kerstweek meer dan 1,1 miljoen Nederlanders naar de bioscoop gaan. Vorige Kerst lijkt een nieuwe trend gezet, stelt hij. In de jaren negentig bedroeg de kerstomzet in de bioscopen standaard tussen de 4 en 5 miljoen euro. Dit bedrag steeg vorig jaar plotseling naar 7,5 miljoen euro.

Vorige jaar waren de eerste delen van 'The Lord of the Rings' en 'Harry Potter' samen met Minoes, de Nederlandse kerstfilm van 2001, in de laatste week van december verantwoordelijk voor driekwart van alle omzet in de bioscopen.

De woordvoerder noemt een aantal redenen voor het sterk toegenomen bioscoopbezoek. 'De algemene opinie is dat de kwaliteit van de films gemiddeld hoger ligt dan tien jaar geleden. Bovendien worden er per film tegenwoordig meer kopieën uitgezet, zodat de films binnen korte tijd meer bezoekers kunnen trekken.'

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.